Makers Programma: uit de praktijk van makers

  • Dinsdag 8 juni 2021

  • Online

  • 13:00-14:30 uur


I

n deze derde bijeenkomst van het Makers Programma richten we ons op het uitwisselen van ervaringen van makers die al vaker erfgoedmateriaal in hun werk hebben (her)gebruikt. Aan de hand van drie projectpresentaties nodigen we je uit om met andere makers in gesprek te gaan over het creatief hergebruiken van erfgoed. Tijdens de sessie deel je met elkaar tips en tricks en geeft het Makers Programma advies hoe erfgoedinstellingen en makers beter samen kunnen werken.


Beeld: Brigitte Jansen – Collage met objecten uit de fotocollectie van het Nationaal Archief

Oproep om project te presenteren

Heb jij onlangs zelf een mooi project gedaan waarbij je hebt gewerkt met cultureel erfgoed of hebt samengewerkt met een erfgoedinstelling? Voor de sessie zijn we opzoek naar drie spraakmakende presentaties van projecten. Deze projecten zullen het uitgangspunt zijn voor de gesprekken die plaatsvinden in de break-out rooms. Lijkt het je leuk om jouw project aan de groep voor te leggen?  Laat dit dan uiterlijk 27 mei weten in het aanmeldformulier met een korte omschrijving voor je project. We zullen een kleine vergoeding beschikbaar stellen voor de tijd die je aan de voorbereiding kwijt bent.

Het Makers Programma

Het Makers Programma is een samenwerking tussen het Netwerk Digitaal Erfgoed, het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en Het Nieuwe instituut. Met het Makers Programma wordt een duurzame brug geslagen tussen erfgoedinstellingen en de creatieve industrie. Het doel is om kunstenaars, ontwerpers en makers in de breedste zin van het woord te inspireren, met en door erfgoed, voor het maken van een nieuw werk. Daarnaast worden erfgoedinstellingen verrast met het authentieke en hedendaagse kunst netwerk.

Programma

13.00 – 13.10 uur     Introductie van het Makers Programma
13.10 – 13.40 uur     Projectpresentaties (sprekers worden nog bekendgemaakt)
13.50 – 14.20 uur     Break-out sessies
14.20 – 14.30 uur     Afsluiting

Makers Programma

Het Netwerk Digitaal Erfgoed is in samenwerking met Beeld en Geluid en Het Nieuwe instituut het meerjarige Makers Programma gestart. Zij onderzoeken samen hoe instellingen en makers de potentie verzilveren die ligt in het creatief hergebruik van digitaal erfgoed.

Lees meer